Aanbieding wijn 5 + 1 fles gratis (Justina en Tibo)
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Chateau du Hureau Blanc

Prijs per fles: € 19,40

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 116,40

LEES MEER ..


Chateau du Hureau


Chateau du Hureau Tuffe

Prijs per fles: € 13,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 83,70

LEES MEER ..


Chateau du Hureau, Tuffe


Chateau du Hureau

Chateau du Hureau kelder

Behalve erg lekkere rosé’s worden in de Anjou of Saumur fantastische rode wijnen gemaakt. Als beste rode wijn wordt echter algemeen beschouwd de Saumur– Champigny, een Loire van honderd procent cabernet franc. Zoals die bijvoorbeeld gemaakt wordt door Château du Hureau, dat met de rug gelegen is tegen de kalk– en tufstenen heuvels van het gebied. Voor de door dit domein gemaakte Grande Cuvee komen druiven van zeventien percelen in aanmerking.

Van zowel jonge stokken als oude van soms meer dan zeventig jaar! De opbrengst per hectare wordt hier bewust laag gehouden door ébourgeonnage (snoeien van uitlopers) en éclaircissage (uitdunnen van de trossen in de zomer). Ook selecteert men hier streng bij de oogst zelf. Alleen de allergezondste cabernet franc vindt zijn weg naar de kelders.

Chateau du Hureau 2013 wit (€ 19,40)

6 fl.: € 116,40
De chenin blanc voor deze witte Saumur wordt geplukt van 35 tot 80 jaar oude stokken. Die staan op twee kalk– en kleirijke percelen met hun gezicht naar de zon gericht. De opbrengst per hectare wordt hier bewust laag gehouden door ébourgeonnage (snoeien van uitlopers) en éclaircissage (uitdunnen van de trossen in de zomer). Ook selecteert het wijnmakersteam hier streng bij de handmatige oogst. Er wordt meerdere keren geplukt zodat alleen de allergezondste en rijpe trossen hun weg vinden naar de kelders. Daar wordt direct geperst en vergist een deel van de wijn voor assemblage kortstondig op eikenhout. Zo ontstaat een buitengewoon verfijnde Loire met een geweldige spanning, zuurbalans en lengte. Exotische fruitaroma’s en een lichte roosternoot voorspellen een lang en veelbelovend leven. Een meesterlijke wijn met groot gastronomisch potentieel.

Chateau du Hureau, Tuffe 2013 rood (€ 13,95)

6 fl.: € 83,70
Na een 25 tot 30 dagen durende vergisting en erop volgende rijping van tien tot twintig maanden in de tufstenen dertiende eeuwse kelders, komt de Château du Hureau Saumur Champigny op de markt. Deze ideale zomerwijn van honderd procent cabernet franc heeft verrukkelijk fris rood fruit, lekker veel sap, cassis aroma’s en tonen van chocolade. Iets koeler dan gewoon drinken, op een graad of vijftien Celsius, is aan te raden. Daarnaast buitengewoon spannend als arrangementwijn. Bewaren kan tot zeven jaar na de oogst.