Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Cervoles Colors Blanc

Prijs per fles: € 11,55

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 69,30

LEES MEER ..


Cervoles Colors Blanc


Cervoles Blanc

Prijs per fles: € 22,45

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 134,70

LEES MEER ..


Cervoles Blanc


Cervoles Negre

Prijs per fles: € 11,55

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 69,30

LEES MEER ..


Cervoles Colors Negre


Cervoles Negre

Prijs per fles: € 23,50

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 141,00

LEES MEER ..


Cervoles Negre


Cervoles

Cervoles wijn maken

In 1997 besloten enkele jonge entrepreneurs in het dorpje La Pobla de Cérvoles in herkomstgebied Les Garrigues, een nieuwe bodega op te zetten: Cérvoles Celler. Niets werd daarbij aan het toeval overgelaten. Van plantmanagement tot keldertechnieken, van wijnopvoeding tot en met de marketing, het gedreven team van jonge entrepreneurs bleek oog te hebben voor zelfs het kleinste detail. De aandacht was inmiddels ook getrokken van de internationale wijnpers die het bedrijf begon te honoreren met de ene na de andere wijnonderscheiding.

Tegenwoordig produceert Cérvoles Celler zo´n 80.000 flessen per jaar. De celler maakt onderdeel uit van de Spaanse organisatie van wijnbedrijven die zich inzetten voor de promotie en bescherming van zogenaamde vinos de pago: terroirwijnen die gemaakt worden van het fruit van een enkel, specifiek perceel (in het Engels zogenaamde single estate wijnen waarin het klimaat en de bodemsamenstelling maximaal tot uitdrukking komt).

Het heuvelige landschap rond het domein is van een prachtige schoonheid en goed geschikt voor landbouw. De grond is er namelijk rijk aan klei en leem die op een goede waterdoorlatende laag van kleine steentjes ligt. De wijngaarden van Cérvoles liggen gemiddeld op iets meer dan 700 meter hoogte wat garant staat voor een goede nachtelijke afkoeling. Er valt jaarlijks zo´n 450 millimeter regen. De natuurvriendelijke landbouwmethoden die gebruikt worden op het domein zijn gericht op een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering.

In de hypermoderne wijnkelder van Cérvoles krijgt iedere perceel zijn eigen vat. Om de oogst zo voorzichtig mogelijk te behandelen worden die vaten van onderuit gevuld zodat de vruchtjes niet direct kapot slaan tegen de wanden.

Het gebruik van rijpingsvaten is ook aan strenge eisen gebonden. Zo wordt alleen gebruik gemaakt van langzaam groeiend eikenhout dat de tonneliers op een speciale manier toasten. Op dit moment beschikt Cérvoles over driehonderd vaten die na drie jaar worden vervangen.


Zie ook:

2 keer goud voor Cervoles.

Cervoles Colors Blanc wit (€ 11,55)

6 fl.: € 69,30
Enkele percelen met dertig jaar oude wortelstokken brengen de druiven op voor deze witte ‘instapper´ van Cérvoles. Het perssap van de oogsten wordt op zijn gistbezinksel gelagerd. Vervolgens assembleert het kelderteam deze wijnen in de verhouding driekwart Macabeo aangevuld met Chardonnay.

Zo ontstaat een strogeel eindresultaat met rijpe indrukken van peer en perzik. Daarnaast proef je ook marmelade en fruit als dat van ananas en banaan. de wijn is fluweelzacht in de mond, heeft een goede balans, voldoende structuur en dito nasmaak.

Cervoles Blanc wit (€ 22,45)

6 fl.: € 134,70
Direct na de handmatige oogst worden de macabeo– en chardonnaydruiven separaat geperst en in houten fusten van Frans eiken vergist en gedurende acht maanden opgeslagen. Vooral aan het begin van deze rijping roeren de keldermeesters de wijnen geregeld om (bâttonage) om de uiteindelijke assemblage zoveel mogelijk volume te geven.

En dat werpt zijn vruchten af. Cérvoles Blanc fermentat en Roure Allier (zoals de wijn voluit heet) is een aromatische krachtpatser met zachte rooktonen en indrukken van grapefruit, kokos, andere tropische vruchten, witte bloemen, anijs, kaneel, honingsnoepjes en amandel. In de mond is hij mooi breed en iets vettig en ook de afdronk is een langdurige en complexe gewaarwording.

Cervoles Colors Negre rood (€ 11,55)

6 fl.: € 69,30
Hamersma in "De Grote Hamersma" van 2012: "Vrij spectaculair materiaal van een van de topproducenten in een gebied dat tot eind jaren zeventig slechts als kraamkamer diende voor Cava druiven. Heeft deze Colors niets mee van doen. Diepgravend zwart rood. Aardedonker fruit, flink gewinkeld in de tannine–groothandel. Klinkt bedreigend voor de smaakpapillen, maar is uiterst boeiende wijn. Verpoost met bramen, Callebautchoco, espressobitters en goede zuren. Boeit in de geest en groeit in de mond."

Cervoles Negre rood (€ 23,50)

6 fl.: € 141,00
Bij een temperatuur rond de 27 graden Celsius vergist het kelderteam van Cérvoles de – tijdens de nacht en vroegste uurtjes – handgeplukte Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Garnacha en Merlot, afkomstig van eigen wijngaarden met oude stokken van gemiddeld meer dan dertig jaar. De Tempranillo komt medio september van de ranken, de Merlot anderhalve week later. In oktober komt eerst Garnacha aan de beurt terwijl Cabernet in de tweede week wordt geoogst. In de uiteindelijke assemblage ligt de verhouding op 38% Tempranillo, 32% Cabernet Sauvignon, 18% Garnacha en 12% Merlot.

Een twaalf maanden durend verblijf in het fijnste eikenhout draagt ertoe bij dat de kersendonkerrode Negre geurt en smaakt naar zoethout, pruimenjam en aardbeien op siroop. Maar ook naar kruiden, karamel en chocola. De wijn is prachtig rijp, talmt lang na in de mond en bezit die verleidelijkheid die telkens doet verlangen naar een volgende slok.