Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Casa de la Ermita Dulce Monastrell 4

Prijs per fles: € 10,65

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 63,90

LEES MEER ..


Casa de la Ermita Vino Dulce Monastrell (0,50 cl)


Casa de la Ermita

Casa de la Ermita  wijn uit Jumilla Spanje met glas

Eén van de modernste wijnbedrijven in Jumilla is Casa de la Ermita. Deze Bodega bezit ruim honderd hectare wijngaarden gelegen tussen vier– en achthonderd meter boven de zeespiegel voornamelijk beplant met monastrell, cabernet sauvignon, petit verdot en syrah voor rode wijnen en viognier, rousanne en marsanne voor witte. Daarnaast experimenteert het vooruitstrevende bedrijf nog met een dertigtal andere druivensoorten.

Casa de la Ermita is het eerste officieel erkende biologische wijnbedrijf in Jumilla. Er wordt namelijk op geheel natuurlijke wijze wijn gemaakt, dus zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en bemesting.

Het belangrijkste druivenras voor Casa de la Ermita – net als voor de hele regio trouwens – is onbetwist de monastrell. Daar worden niet alleen fruitige jonge wijnen van gemaakt maar ook prachtige crianzas en rijpe dulces. Voor verwerking worden de kleine geconcentreerde druiven na de oogst vervoerd naar persingsruimte die zo’n acht meter boven de opslag ligt. Dat maakt pompinstallaties in het bedrijf overbodig. De zwaartekracht ’leidt’ de vruchten, de most en uiteindelijk de wijn door alle fasen in het wijnbereidingsproces. De wijnen voor houtrijping komen uit in één van de ruim 4200 eiken vaten in de kelder.

Casa de la Ermita Vino Dulce Monastrell (0,50 cl) rood (€ 10,65)

6 fl.: € 63,90
De overrijpe en licht ingedroogde monastrell voor deze dulce komen van meer dan 60 jaar oude stokken. De wijn is zeer vlezig van structuur en door gisting op lage temperatuur zijn alle fruitige karaktereigenschappen van de druif behouden gebleven. Na drie maanden houtrijping op grote eiken vaten zijn slechts een kleine 8000 flessen voor de wereldmarkt gebotteld!

Leer en chocolade in de geur. Vol rond en geconcentreerd rijp fruit en cacao in de smaak, niet overmatig zoet maar met behoud van een elegante fraîcheur en een lange afdronk, is dit een geweldige wijn om te combineren met chocolade–desserts, patés, ganzenlever en zachte kazen.