Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Chateau Carignan   Bordeaux Frankrijk

Prijs per fles: € 17,05

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 102,30

LEES MEER ..


Chateau Carignan


Château Carignan Cuvée Prima.jpg

Prijs per fles: € 25,85

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 155,10

LEES MEER ..


Chateau Carignan Cuvee Prima


Château Carignan

Chateau Carignan  Bordeaux Frankrijk

Château Carignan ligt in Carignan de Bordeaux, een streek tien kilometer oostelijk van de stad Bordeaux. De belangrijkste druivenvariëteit voor het huis is, net als voor rechteroever–wijnen Saint Emilion en Pomerol, de merlot. De kleirijke kalkheuvels in het gebied leveren subtiele lekkere zachtronde en fruitige wijnen op die bij iedereen in de smaak vallen.

Het kasteel van Carignan – een heus sprookjesslot met spitse torens en kantelen, begroeid met adembenemende rozenstruiken – dateert van 1452. Het landgoed was ooit een geschenk van Karel de VII aan Jean Poton de Xaintrailles die zich aan de zijde van Jeanne d’Arc verdienstelijk had gemaakt voor het Franse koninkrijk.

In de loop van de geschiedenis hebben vele illustere families het in bezit gehad: onder andere de Canteloups, Géres, de Vallier en de familie Montesquieu. Voorlaatste eigenaar Philippe Pieraerts kocht het Château in 1981. Hij restaureerde en modernisserde het kasteel , de tuinen, de landerijen, de wijnkelder en bebouwing. En natuurlijk ging hij nog mooiere wijnen maken, met de hulp van expert Louis Mitjaville.

Landgoed Château Carignan telt in totaal honderdvijftig hectare grond waarvan 65 ha. is aangeplant met wijnranken. Een derde deel van de gaarden is ouder dan veertig jaar; de overige stokken zijn tussen de acht en vijfentwintig. Ze liggen ideaal gesitueerd naar het zuiden en zuidwesten. De kelder van het Château is uitgerust met de modernste vinificatieapparatuur.

Chateau Carignan rood (€ 17,05)

6 fl.: € 102,30
De grand vin van Carignan, de l´incontournable, de wijn waar je niet omheen kunt. Het fruit voor deze heerlijke Bordeaux komt van gemiddeld vijfentwintig jaar oude stokken: vijfenzestig procent merlot, een kwart cabernet sauvignon en een tiende deel cabernet franc.

Na de handmatige oogst van de druiven vindt wederom een strenge selectie plaats aan de table de tri. Alleen de gezondste vruchtjes komen na ontstelen in aanmerking voor vergisting.De duur van de rijping op barriques varieert van negen tot twaalf maanden, afhankelijk van het oogstjaar.

Dan is de wijn diep robijnrood van kleur, geurt en smaakt naar heerlijk klein rijp rood fruit, specerijen, cederhout en vanille.

Chateau Carignan Cuvee Prima rood (€ 25,85)

6 fl.: € 155,10
Voor dit paradepaardje van het domein worden alleen de allergezondste druiven met de hand geplukt en voor verdere verwerking naar de kelder vervoerd. Vlak voor ontstelen, schilinweking en vergisting vindt aan de table de tri nog een laatste strenge controle plaats van de trossen.

Na de alcoholische gisting assembleren de wijnmakers bij Château Carignan de wijnen van driekwart merlot en overig deel cabernet sauvignon. Deze samenstelling gaat vervolgens voor achttien maanden op nieuw Frans eikenhout.

Dan is een klassieke Bordeaux ontstaan met een geweldige neus met donkerrode vruchten en cederhout. In de smaak komt die kersenfruitigheid in al zijn frisheid terug naast een veelheid aan kruidige aroma’s, chocolade en een stevig tannineuze structuur. Het geeft het grote ontwikkelingspotentieel van de wijn aan.

In z’n jeugd verdient deze Cuvée Prima dan ook gedecanteerd te worden. In combinatie met vleesgerechten en brokkelkazen komt hij uitstekend tot z’n recht.