Campo di Marzo

Voor de Grieken was Puglia al een ideale wijnregio. Samen met Sicilië is dit gebied de grootste wijnproducent van Italië met voornamelijk productie van rode wijnen. Puglia is als streek verdeeld over vijf wijnregio’s gelegen in een uitgestrekt gebied aan de oostkant en in de hak van de laars van Italië. Met afnemende productievolumes, maar met nieuwe, verbeterde aanplant en stijgende kwaliteiten groeide de belangstelling voor op fles gebrachte DOC en IGT wijnen uit deze regio.
Italië speelt meer en meer een rol in de productie van zowel topwijnen als in de kwalitatieve meer dagelijkse wijnen. Het uiterste zuiden, het eiland Sicilië, begenadigd met een mediterraan klimaat biedt momenteel veel goeds op dit vlak. De wijngaarden liggen in de heuvels van west en centraal Sicilië. De wijnbouw in Sicilië richt voornamelijk op het gebruik van inheemse druivensoorten zoals Grillo, Cataratto, Inzolia, Trebbiano en Grecanico voor wit. Het opmerkelijke, frisse karakter maakt deze wijnen heel geschikt bij de wat lichtere, mediterrane, hedendaagse stijl van de keuken