Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Bellavista Brut Franciacorta Gran Cuvee DOCG Alma

Prijs per fles: € 29,20

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 175,20

LEES MEER ..


Bellavista Franciacorta Cuvee Brut docg Alma Orange


Bellavista Brut Theatro la Scala Mousserend

Prijs per fles: € 36,05

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 216,30

LEES MEER ..


Bellavista Teatro La Scala Chardonnay


Bellavista

BELLAVISTA BRUT Mousserende wijn ItaliŽ

Bellavista werd in 1977 opgericht door een rijke industrieel uit Brescia, Vittorio Moretti, die grote mogelijkheden zag in dit wijngebied. Bellavista beschikt inmiddels over 117 hectaren eigen wijngaarden, waarvan 108 beplant zijn met de druivenrassen voor de mousserende wijn: chardonnay, pinot bianco en pinot nero. Een kleine 10 hectaren is gereserveerd voor de stille wijnen. Hier vinden we Cabernet, Merlot, Barbera en Nebbiolo. Alle druiven worden met de hand geplukt en verwerkt. De mousserende wijn wordt gemaakt op dezelfde manier als een traditionele Champagne. Dat betekent onder andere het gebruik van oude houten persen, zoals die ook in de Champagnestreek gebruikelijk waren. 40% van de geperste wijn– in– wording wordt opgevoed in eiken vaten. De Spumante mag de kelder niet verlaten voordat hij tenminste drie jaar op zijn fles heeft doorgebracht.

Wijnmaker Mattia Vezzola heeft het talent om de bijzondere ideeën van Moretti te verwezenlijken. Hij maakt wijnen en Spumantes die uitblinken in pure concentratie, zonder dat het ten koste gaat van de elegantie. Men vindt bij Bellavista bovendien dat bij alle aandacht voor het eindproduct, ook de verpakking van de wijnen nét zo bijzonder en verzorgd mag zijn. Dat heeft geresulteerd in een prachtige fles, die met zijn typisch Italiaanse design een zeer gedistingeerde uitstraling heeft. Met Bellavista heeft Italië zijn mousserende wijn die in status en kwaliteit kan wedijveren met de allerbeste Champagnes.

Bellavista Franciacorta Cuvee Brut docg Alma Orange mousserend (€ 29,20)

6 fl.: € 175,20
Herkomst:
Bellavista, Lombardije, Italië
Druivenras:
hardonnay
Geur & Smaak:
Stijlvolle brut, grapefruit en wit fruit, met een elegante, niet al te strakke smaak, fris en zuiver, met een goede lengte, verzorgd en fijn. Schitterende mousserende wijn, product van een lange flesrijping, daardoor een mooie getoaste impressie, met noten, honing, in de smaak strak en verfijnd, met lengte en complexiteit, heerlijk mondvullend
Wijn & Spijs:
Als aperitief, bij oesters en andere schaal– en schelpdieren en bij salades of kipgerechten.

Bellavista Teatro La Scala Chardonnay mousserend (€ 36,05)

6 fl.: € 216,30
Herkomst:
Bellavista, Lombardije, Italië
Druivenras:
Chardonnay
Geur & Smaak:
Schitterende mousserende wijn, product van een lange flesrijping, daardoor een mooie getoaste impressie, met noten, honing, in de smaak strak en verfijnd, met lengte en complexiteit, heerlijk mondvullend.
Wijn & Spijs:
Te gebruiken als aperitief, bij oesters en andere schaal– en schelpdieren en bij salades of kipgerechten.