Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Beauté du Sud Chardonnay wijn Languedoc

Prijs per fles: € 7,70

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 46,20

LEES MEER ..


Beaute du Sud Chardonnay


Beauté du Sud Cabernet Syrah, wijn Languedoc

Prijs per fles: € 7,70

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 46,20

LEES MEER ..


Beaute du Sud Cabernet/Syrah


Beaute du Sud

Beauté du Sud Cabernet Syrah en Beauté du Sud Chardonnay

Een sterke troef van de Languedoc is de variatie in natuurlijke condities. Behalve een vlak deel langs de kust heeft het, meer in het binnenland, ook heuvelachtige zones. En hoewel het klimaat sterk mediterraan van aard is, zijn er over korte afstanden toch belangrijke verschillen waar te nemen. Voor de geologische omstandigheden geldt exact hetzelfde. Het biedt producenten een ideale kans om te experimenteren met heel uiteenlopende druivenrassen, van syrah tot pinot noir en van sauvignon tot marsanne.

Alain Grignon bezit in Carcassonne een wijnbedrijf dat alle gezonde druiven uit de omgeving verwerkt in lekkere wijnen. Sinds 1998 maakt hij hier wijnen zoals de consument die het liefste drinkt. Soepel, fruitig, niet overmatig complex en bovenal betaalbaar. Beauté du Sud is daar een goed voorbeeld van.

Beaute du Sud Chardonnay wit (€ 7,70)

6 fl.: € 46,20
Herkomst:
Beauté du Sud, Languedoc, Frankrijk
Klimaat/Terroir:
Een mediterraan klimaat met hete zomers en tamelijk milde winters. De noordelijke bergen omringen de wijngaarden als een am?theater. De bodems van de wijngaarden bevatten kalkrijke zand en rode klei vol met stenen.
Vini?catie:
De druiven ondergaan een korte schilinweking en worden dan zacht geperst en vergist in Franse eikenhouten vaten. Ook de rijping van de wijn vindt hierin plaats.
Druivenras:
Chardonnay
Geur & Smaak:
Fluweelzachte, romige wijn met een goudgele kleur en aroma´s van rijpe appels, vanille, geroosterde noten en een botertje. De smaak is vol en elegant met een heerlijk lange afdronk.
Wijn & Spijs:
Veelzijdige wijn! Bij canapés met zelfgemaakte hummus of baba ganoush, rijke visgerechten, kip uit de oven met groene kruiden, vitello tonnato, pasta´s met gamba´s of sardines, groentetaarten, romige risotto´s, milde blauwschimmelkazen en chutneys.

Beaute du Sud Cabernet/Syrah rood (€ 7,70)

6 fl.: € 46,20
Herkomst:
Beauté du Sud, Languedoc, Frankrijk
Klimaat/Terroir:
Een mediterraan klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand– en rode kleigrond vol met stenen. De Cabernet voor deze wijn komt van hoog gelegen percelen rond Limoux en langs de Pyreneeën.
Vini?catie:
De druiven worden gefermenteerd op roestvrijstalen cuves, waarna het blenden plaatsvindt.
Druivenras:
Cabernet Sauvignon, Syrah
Geur & Smaak:
De zwoele, rijp geoogste Syrah in combinatie met de "koelere" cabernet van hoger gelegen percelen zorgen voor een wijn die romig, zwoel en kruidig is, maar die tegelijk mooie tannines, ?jne zuren en een aangename cassistoon bezit.
Wijn & Spijs:
Te serveren bij vleesgerechten, kazen en charcuterie. Door zijn ronde, zachte tannines en rijpe stijl ook heerlijk als ‘avondwijn´.