Aanbieding wijn Verlopen
Aanbieding wijn Sponsoring
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
AFRIKA KLASSIEK witte wijn

Prijs per fles: € 5,95

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 35,70

LEES MEER ..


Afrika Klassiek wit


AFRIKA KLASSIEK rode wijn

Prijs per fles: € 6,20

te bestellen
per 6 flessen

6 fl.: € 37,20

LEES MEER ..


Afrika Klassiek rood


Afrika Klassiek

AFRIKA KLASSIEK wijn Clubwijn

Wes–Kaap, of Coastal Region, is de ruime herkomstbenaming voor een groot aantal Zuid–Afrikaanse wijnen. Het is een grote regio die een aantal belangrijke wijndistricten omvat, waaronder het gerenommeerde Stellenbosch. De wijnen uit Wes–Kaap zijn meestal assemblages van druiven die afkomstig kunnen zijn uit meerdere wijngebieden binnen de regio. Denk daarbij aan blends als die van Chardonnay met typisch Zuid–Afrikaanse druiven als Chenin Blanc en Colombard. Of van Pinotage met Ruby Cabernet en Cinsault.

De prijs–kwaliteitverhouding van deze wijnen is meestal zeer gunstig en daarom vinden ze gretig aftrek op de Nederlandse markt. Gelukkig smaken ze ook nog eens bijzonder lekker en zijn ze uitermate geliefd als huiswijn in vele horecagelegenheden, of gewoon thuis!

Afrika Klassiek wit wit (€ 5,95)

6 fl.: € 35,70
Herkomst:
Weskaap, Zuid–Afrika
Klimaat/Terroir:
Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen.
Druivenras:
Chenin Blanc en Chardonnay
Geur & Smaak:
De wijn is fris en sappig met het nodige tropische fruit en een tikkeltje romigheid. Koel en jong geschonken een heerlijk glas op ieder moment. Of zoals ze hier zelf zeggen "Hierdie unieke wijn is goed gestruktureerd met verskillende lae van vrugte geure, asook ’n romerigheid wat lei tot nuances van neut op die smaak."
Wijn & Spijs:
Een dankbare huiswijn, maar ook een ideale maaltijdbegeleider van salades, gevogelte en vis.

Afrika Klassiek rood rood (€ 6,20)

6 fl.: € 37,20
Herkomst:
Wes–kaap, Zuid–Afrika
Klimaat/Terroir:
Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan klei, ijzer en mineralen.
Druivenras:
Cinsault, Pinotage & Ruby Cabernet
Geur & Smaak:
Een elegante wijn met volle smaak, nauwelijks tannines, veel fruit en kruidigheid, die het uitstekend doet als huiswijn. Bij voorkeur jong en licht gekoeld drinken. Of zoals ze hier zelf zeggen "Hierdie unieke wyn kombineer veelsydige Ruby cabernet, met vrugtige Cinsault en Pinotage. ’n Wyn vol ryp kersievrugte en vars kruie aromas en geure. Geniet op sy eie of met rooivleisdisse, pastageregte en ham."
Wijn & Spijs:
Een dankbare huiswijn maar ook een ideale maaltijdbegeleider bij pasta´s of niet al te zware vleesgerechten.