Aanbieding wijn Kaapslig 5 + 1 fles gratis
Aanbieding wijn Baron de Ley Club Privado gratis!
wijnreizen Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnreizen
wijnblog Clubwijn Wijnhuis Prinschenhof Wijnblog
Bij grotere bestellingen bieden wij u een aantrekkelijke KORTING!

Witte wijn

Per fles
aantal
prijs
Catalunya
Bodegas Ramon Roqueta Macabéo / Chardonnay wit 2015
   lees meer ....
€ 6,75
6 fl.
€ 40,50

overig

Per fles
aantal
prijs
Catalunya
Bodegas Ramon Roqueta rosé Cabernet Sauvignon / Garnacha rosé 2015
   lees meer ....
€ 6,40
6 fl.
€ 38,40

Rode wijn

Per fles
aantal
prijs
Catalunya
Bodegas Ramon Roqueta Tempranillo Oaked rood 2015
   lees meer ....
€ 6,45
6 fl.
€ 38,70
Catalunya
Bodegas Ramon Roqueta Tempranillo Cabernet Sauvignon Reserva rood 2012
   lees meer ....
€ 7,75
6 fl.
€ 46,50

Ramon Roqueta

Familie Ramon Roqueta Catalunya Spanje

De geschreven geschiedenis van de familie Roqueta gaat terug tot de twaalfde eeuw, hoewel er aanwijzingen zijn dat ze reeds actief waren in de Catalaanse wijnbouw gedurende de Romeinse overheersing. Toch was het pas in 1898 dat Don Ramón Roqueta Torrentó zich vestigde in Manresa middenin de Plá de Bages om wijnen op grotere commerciële basis te gaan produceren.

Vandaag de dag wordt het bedrijf in dit deel van de wijnstreek geleid door de vierde generatie. Net als bij zijn voorvaderen staan bij Valentín Roqueta Guillamet technologische ontwikkeling en respect voor traditie centraal in de bedrijfsvoering. Daarvoor heeft het bedrijf ook de jonge dynamische wijnmaker Juan Soler in dienst genomen met wie zij fruitige, soepele wijnen maken die nog wel duidelijk hun Spaanse karakter hebben behouden. Inmiddels is Ramón Roqueta ook ISO (9002) gecertificeerd.

De druiven komen deels van de 127 hectare eigen wijnpercelen, de overige trossen worden opgekocht van lokale telers. Hoewel het etiket de Denominación Catalunya draagt, liggen de gaarden voor de wijnen van Ramón Roqueta geografisch gezien merendeels in de Plá de Bages, op een hoogte tussen vier– en zeshonderd meter boven de Middellandse zeespiegel. De wind en temparatuur hebben hier een gunstige invloed op de rijping van de druiven. Dat weten ze ook in het buitenland op waarde te schatten, want maar liefst de helft van de totale jaarlijkse productie wordt geëxporteerd.


Zie ook:

Ramon Roquta, inmiddels de 5de generatie aan het hoofd van dit wijnhuis.

Bodegas Ramon Roqueta Macabéo / Chardonnay 2015 wit (€ 6,75)

6 fl.: € 40,50
Frisdroge Spanjaard van 75% Macabeo, aangevuld met 25% Chardonnay.

Na een gisting van 15 dagen ontstaat een fruitig, bloemig en knisperend frisse wijn. In deze witte wijn is duidelijk te proeven de koele invloed van de Pyreneeën. Macabeo geeft minerale, en witfruitige frisheid terwijl Chardonnay voor structuur en lengte zorgt. In deze combinatie vormen ze een dorstlessende droge zomerwijn.

Een ideale huis– en aperitiefwijn.

Ideale serveertemperatuur: 8 – 10°C.

Bodegas Ramon Roqueta rosé Cabernet Sauvignon / Garnacha 2015 rosé (€ 6,40)

6 fl.: € 38,40
Na handmatige oogst van de Cabernet druiven vindt een vijftien uur durige inweking van de vruchtjes plaats. De gistende massa wordt twee maal voorzichtig geperst en zo ontstaat een cassis gekleurde Catalaan met stuivende aroma’s van rijpe frambozen.

Met zijn ronde en zachtfrisse structuur is geen moment ongeschikt voor deze verrukkelijke rosé. Vriendelijk geprijsd en multi–inzetbaar dus, als borrel–, feest– en barbecuewijn, aperitief of charmeur aan tafel bij vis, schelp– en schaaldieren, pasta’s, rijstgerechten en salades.

Ideale serveertemperatuur: 6 – 8°C.

Bodegas Ramon Roqueta Tempranillo Oaked 2015 rood (€ 6,45)

6 fl.: € 38,70
Dit is een zogenaamde semi–crianza wijn die, na vijftien dagen maceración en vergisting, slechts drie maanden rijpt op barricas. Wijnmaker Juan Soler beschikt daarvoor over 2100 fusten waarvan de helft bestaat uit Frans eiken, de rest is gemaakt van Amerikaans hout. Langer dan zes jaar worden die niet gebruikt.

Met Tempranillo als basisdruif, aangevuld met tien procent cabernet sauvignon is dit een rijpe Spanjaard met mooi rood fruit, lichte aroma´s van eikenhout, wat chocola en een structuur die romig, en zacht overkomt. Deze Ramón Roqueta met ’eiken’ heeft voldoende materie om te worden geschonken bij stevige gerechten, maar is ook ’om zo van te genieten’ een dankbaar glas wijn.

Ideale serveertemperatuur: 17 – 18°C.

Bodegas Ramon Roqueta Tempranillo Cabernet Sauvignon Reserva 2012 rood (€ 7,75)

6 fl.: € 46,50
Mooie houtgerijpte charmeur met prachtige belegen fruitaroma’s, specerijen, een beetje cacao en een lekkere lange afdronk.

Als de wijn gebotteld is geurt en smaakt hij verleidelijk naar kersen, kruiden die in de bergen voorkomen en vanille. Waar de cabernet zorgt voor stevigheid maakt de tempranillo de wijn wat zachter en ronder van structuur waardoor het geheel prettig drinkt. Niet alleen als plezierig glas vóór het eten, maar net zo goed als begeleider van geroosterd vlees, sudderpotjes en hardere kaassoorten.